Obavještenja i javni pozivi (8)

Obavještavamo učesnike Marša Mira 2024 da će kompletna trasa biti spremna i prohodna za sve učesnike,sa logističkom podrškom kao i do sada.Jedan autobus iz Sarajeva će biti obezbjeđen za učesnike a koji kreće 08.07.2024.godine ispred Zemaljskog muzeja u 4:00h, a autobus iz Srebrenice za Nezuk polazi isti dan ispred Islamskog centra u 5:00h.

Oružane snage BiH, kao i prethodnih godina  će obezbjediti šatore bez ćebadi i podmetača.

Podjela osvježenja će biti obezbjeđena tokom cijele trase.

Prijave za učesnike za ovogodišnji Marš Mira su u toku. Do sada je prijavljen zadovoljavajući broj učesnika odnosno organizovanih grupa i pojedinaca.

Prijavu za Marš Mira možete uraditi slanjem vaših podataka na e-mail : Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , putem FB stranice Marša Mira ili klikom na linkove  ispod:

https://www.marsmira.net/index.php/prijava-ucesnika/prijava-ucesnika-grupe

https://www.marsmira.net/index.php/prijava-ucesnika/prijava-ucesnika-pojedinci

 

 

Obavještavaju se učesnici "Marša Mira Nezuk-Potočari 2024" da organizator i ove godine neće obezbjeđivati ćebadi i hranu, a voda, voće i druga osvježenja će biti tokom cijele trase na za to predviđenim mjestima.

Mole se organizovane grupe i pojedinci da na vrijeme izvrše svoje prijave na zvaničnoj stranici marša Mira, marsmira.net, kako bi organizator adekvatno odgovorio svim izazovima.

Želimo vas obavjestiti da su prijave već počele i da pripreme za ovogodišnji "Marš mira Nezuk - Potočari" teku predviđenom dinamikom.

Krajnji rok za prijavu organizovanih grupa je 05.07.2024. godine.

Obavještavaju se učesnici Marša mira Nezuk-Potočari koji nemaju lični prevoz do Nezuka da će biti obezbeđen autobus iz Sarajeva do Nezuka.

Prevoz će biti obezbeđen ukoliko bude dovoljan broj prijavljenih učesnika. Vrijeme i mjesto polaska biće naknadno objavljeno. Učesnici Marša Mira koji imaju potrebu za prevoz trebaju u svojoj prijavi na stranici marsmira.net, rubrika NAPOMENA, napisati da im je potreban prevoz.

Želimo obavjestiti javnost da pripreme za realizaciju programa teku prema planu.

Povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Zaštićene zone UN-a" Srebrenica, a na osnovu Odluke Organizacionog odbora sa II sjednice održane 10.05.2023. godine, Organizacioni odbor objavljuje Javni poziv za izradu literarnih i likovnih radova na temu: "Srebrenica: juče, danas, sutra"

Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

Javni poziv za izradu literarnih i likovnih radova na temu genocid nad Bošnjacima "Zaštićene zone UN-a" Srebrenica možete pogledati na linku: JAVNI POZIV "MARŠ MIRA I PREŽIVJELI 2022"

Budući da su još uvijek na snazi određene epidemiološke mjere vezane za infekciju koronavirusa, obavještavamo učesnike koji planiraju ići na ovogodišnji "Marš mira" da neće biti podjele posebne ćebadi/deka koje su do sada dijelili pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te je nužno da iste učesnici obezbjede za sebe.

Pododbor "Marš mira i Preživjeli 2022."
Srebrenica, 31. maj 2022. god.