Obavještenja i javni pozivi (6)

Obavještavaju se učesnici "Marša Mira Nezuk-Potočari 2024" da organizator i ove godine neće obezbjeđivati ćebadi i hranu, a voda, voće i druga osvježenja će biti tokom cijele trase na za to predviđenim mjestima.

Mole se organizovane grupe i pojedinci da na vrijeme izvrše svoje prijave na zvaničnoj stranici marša Mira, marsmira.net, kako bi organizator adekvatno odgovorio svim izazovima.

Želimo vas obavjestiti da su prijave već počele i da pripreme za ovogodišnji "Marš mira Nezuk - Potočari" teku predviđenom dinamikom.

Krajnji rok za prijavu organizovanih grupa je 01.07.2024. godine.

Obavještavaju se učesnici Marša mira Nezuk-Potočari koji nemaju lični prevoz do Nezuka da će biti obezbeđen autobus iz Sarajeva do Nezuka.

Prevoz će biti obezbeđen ukoliko bude dovoljan broj prijavljenih učesnika. Vrijeme i mjesto polaska biće naknadno objavljeno. Učesnici Marša Mira koji imaju potrebu za prevoz trebaju u svojoj prijavi na stranici marsmira.net, rubrika NAPOMENA, napisati da im je potreban prevoz.

Želimo obavjestiti javnost da pripreme za realizaciju programa teku prema planu.

Povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Zaštićene zone UN-a" Srebrenica, a na osnovu Odluke Organizacionog odbora sa II sjednice održane 10.05.2023. godine, Organizacioni odbor objavljuje Javni poziv za izradu literarnih i likovnih radova na temu: "Srebrenica: juče, danas, sutra"

Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

Javni poziv za izradu literarnih i likovnih radova na temu genocid nad Bošnjacima "Zaštićene zone UN-a" Srebrenica možete pogledati na linku: JAVNI POZIV "MARŠ MIRA I PREŽIVJELI 2022"

Budući da su još uvijek na snazi određene epidemiološke mjere vezane za infekciju koronavirusa, obavještavamo učesnike koji planiraju ići na ovogodišnji "Marš mira" da neće biti podjele posebne ćebadi/deka koje su do sada dijelili pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te je nužno da iste učesnici obezbjede za sebe.

Pododbor "Marš mira i Preživjeli 2022."
Srebrenica, 31. maj 2022. god.

Poštovani,

Prije svega, u ime pododbora "MARŠ MIRA I PREŽIVJELI 2022" želim se zahvaliti svim učesnicima Marša mira koji su ranijih godina dali svoje učešće u organizaciji i odali počast svim poginulim i preživjelim na tom putu spasa. Također, želim naglasiti da sam ponosan na ponašanje učesnika u ovoj manifestaciji kroz trodnevno pješačenje od Nezuka do Potočara i time postali garant da se sve te patnje i golgote nikada ne smiju zaboraviti. Sa naše strane trudili smo se da vam omogućimo što bolje uslove za sve učesnike koliko su nam dozvoljavali naši resursi.

Prijave za "Marš mira 2022" zvanično počinju danas, 24. maja 2022. godine i traju do 01. jula 2022. godine

Vaše prijave za učešće možete izvršiti slanjem podataka na e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na stranici "Marš mira" popunjavanjem obrazaca za prijavu pojedinaca ili organizovanih grupa najkasnije do 01. jula 2022. godine.

Pojedinci se registruju slanjem podataka (ime, prezime, grad, država) , a organizovane grupe registruju slanjem podataka od vođe grupe (ime, prezime, grad, država, kontakt telefon) i spisak članova grupe.

Zamolio bih sve učesnike na ovogodišnjem "Maršu mira" da se ponašaju u skladu sa pravilima organizatora manifestacije kako bi sve prošlo u najboljem redu i miru.

S poštovanjem,
Amir Kulaglić, Predsjednik Pododbora

Srebrenica, 24.05.2022. godine